top of page

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ BLACK STUFF

Οι σύγχρονες γεωργικές πρακτικές έχουν εξαντλήσει τον εδαφικό χούμο.

 

Σήμερα, τα εδάφη μας δεν διαθέτουν αρκετή οργανική ουσία εδαφικού χούμου και, κατά συνέπεια, τα ζώα και οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες αυτού μέσω της διατροφής τους. Μελέτες έχουν υποδείξει ότι σε περίπτωση που ο εδαφικός χούμος κυμαίνεται κάτω από το 2%, το έδαφος – μέσω των καλλιεργειών – δεν μπορεί να παρέχει επαρκείς ποσότητες αυτού, που είναι απαραίτητες για τους ζωντανούς οργανισμούς.

 

Τα ποσοστά εδαφικού χούμου σε ορισμένες χώρες είναι τόσο χαμηλά όσο 0,4% στην Ινδία, 0,6% στο Μεξικό και περίπου 1,6 - 1,9% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη.

 

Το BLACK STUFF αποτελεί φυσική ένωση εκχυλίσματος Birch και μανιταριού Chaga, η οποία περιέχει μεγάλες ποσότητες χουμικού και φουλβικού οξέος, καθώς και πολυφαινόλες ως αποτέλεσμα οξειδωμένης λιγνίνης.

 

Το BLACK STUFF περιέχει την ουσία HUFULAC® που παράγεται μέσω αναπαραγωγής της φυσικής διαδικασίας. Ωστόσο, αντί για χιλιάδες χρόνια που χρειάζεται η φύση για την παραγωγή της ουσίας αυτής, έχουμε ανακαλύψει μια ταχύτερη διαδικασία.

 

Σήμερα οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας. Αυτό είναι γεγονός! Ο τυπικός «δυτικός τρόπος ζωής», που χαρακτηρίζεται από τα επεξεργασμένα τρόφιμα, την παράλειψη υγιεινών γευμάτων, τη συχνή χρήση φαρμάκων και αντιβιοτικών, καθώς και την κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την υπερβολική άσκηση καθώς και τα υψηλά επίπεδα συναισθηματικού ή/και σωματικού στρες, οδηγεί στη δημιουργία ελεύθερων ριζών τις οποίες καλείται να αποβάλει το σώμα.

 

Οι φαινόλες που εμπεριέχονται στο BLACK STUFF (11454mg/100g) είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, και έτσι προστατεύουν τόσο τις κυτταρικές μεμβράνες όσο και τους κυτταρικούς υποδοχείς, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, ενώ παράλληλα ρυθμίζουν τα επίπεδα οξειδωτικού στρες.

 

Ο προβληματισμός που υπάρχει σήμερα σχετικά με την υγεία μας αποτελείται από τρία βασικά σκέλη, με τις βιταμίνες και τα μέταλλα να αποτελούν δύο εκ των τριών. Χωρίς το τρίτο σκέλος, δηλαδή τα φυτοχημικά, η ισορροπία της φύσης διαταράσσεται.

 

Τα φυτοχημικά διεγείρουν το ανοσοποιητικό και το ορμονικό σύστημα και αποτελούν τον σύνδεσμο που λείπει από τη διατροφή μας, κάτι που πολλοί από εμάς βιώνουν μέσω της εκδήλωσης σοβαρών προβλημάτων υγείας.

 

Το BLACK STUFF είναι αυτό που επαναφέρει το εν λόγω τρίτο σκέλος στη διατροφή μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BLACK STUFF

Το BLACK STUFF είναι αποτέλεσμα πολλών ετών επιστημονικής έρευνας η οποία έχει επιτυχώς οδηγήσει στην αναπαραγωγή της φυσικής διαδικασίας που ακολουθείται για τη δημιουργία υγιεινών ουσιών που λείπουν από τη διατροφή μας, ως αποτέλεσμα των εδαφών που έχουν πλέον χάσει την οργανική τους ύλη λόγω εντατικής καλλιέργειας.

Το BLACK STUFF είναι δημιούργημα της ίδιας της Φύσης και βασικό συστατικό του εδάφους το οποίο θρέφει τα μικρόβια και τα βακτήρια του εδάφους και συνδέοντας παράλληλα μικροστοιχεία σε τέτοια μορφή έτσι που να απορροφάται εύκολα σε κυτταρικό επίπεδο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το BLACK STUFF αποτελεί μια από τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ τα οφέλη του το καθιστούν απαραίτητο για τη διατροφή μας.

Έχει αποδειχθεί ότι το BLACK STUFF (11454mg/100g) είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πολυφαινόλες.

Το BLACK STUFF αποτελείται από οξειδωμένη λιγνίνη που έχει υποστεί ζύμωση και είναι πολύ ψηλό σε περιεκτικότητα φουλβικού οξέος.

Το BLACK STUFF βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του μικροβιακού περιβάλλοντος του εντέρου και παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες απορρόφησης θρεπτικών συστατικών, αντιοξειδωτικών ουσιών, λιπαρών οξέων και μετάλλων σε κυτταρικό επίπεδο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ BLACK STUFF

To Black Stuff είναι καλό να λαμβάνεται για διάρκεια 90 ημερών, 2 ή 3 φορές τον χρόνο. Αυτός είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για πλήρη αποκατάσταση ενός από τους βασικούς τύπους κυττάρων του σώματος, των ερυθροκυττάρων.

 

Ωστόσο, δεδομένου ότι στο περιβάλλον όπου ζούμε σήμερα είμαστε περιτριγυρισμένοι από πολλές επιβλαβείς ουσίες, που προέρχονται από τοξικά αέρια και ρυπογόνα σωματίδια στην ατμόσφαιρα, καθώς και τα ίδια τα επεξεργασμένα τρόφιμα που καταναλώνουμε, πιστεύουμε ότι το BLACK STUFF πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Με βάση τη διατροφή μας, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν απορροφά αρκετές πολυφαινόλες, χουμικό και φουλβικό οξύ ούτως ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία των χημικών διεργασιών στο σώμα μας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ BLACK STUFF

• Βελτιώνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος

• Δίνει ενέργεια και επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης μετά από άσκηση

• Τερματίζει τις διαταραχές ύπνου

• Απομονώνει τις τοξίνες από το σώμα που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους

• Εξαλείφει τον πόνο από τις αρθρώσεις

• Σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος

• Λύνει δερματικά προβλήματα

• Δίνει ενέργεια

• Σταθεροποιεί τα επίπεδα σιδήρου

• Προκαλεί ταχύτερη επούλωση τραυματισμών, ως αποτέλεσμα παροχής πρόσθετου οξυγόνου

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ BLACK STUFF

Το BLACK STUFF δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή αναφυλαξία (απροσδόκητες αντιδράσεις) όταν λαμβάνεται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Το BLACK STUFF δεν έχει εμβρυοτοξικές ιδιότητες. Λόγω της αποτοξινωτικής του επίδρασης, ενδέχεται να εμφανιστούν σπυράκια στο πρόσωπο και στο λαιμό, τα οποία είναι σημάδια της διαδικασίας καθαρισμού.

Το BLACK STUFF διεγείρει τα «ωφέλιμα» μικρόβια στο σώμα μας, ενώ καταστέλλει τα «επιβλαβή». Ενώ επιτυγχάνεται ισορροπία, ενδέχεται να προκαλέσει διάρροια για μερικές ημέρες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ

Το μικροβίωμα αναφέρεται στα γονιδιώματα μικροοργανισμών σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και αποτελεί ομάδα μικροοργανισμών. Υπάρχουν περίπου 100 τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα μαζί με 500 τρισεκατομμύρια ιούς και άγνωστο αριθμό μυκήτων.

 

Τα περισσότερα από αυτά βοηθούν το πεπτικό σύστημα και κάνουν καλό στην υγεία μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΛΒΙΚΟ ΚΑΙ ΧΟΥΜΙΚΟ ΟΞΥ

Το BLACK STUFF περιέχει χούμο, ο οποίος αποτελείται κατά 75% από φουλβικό οξύ και 25% χουμικό οξύ.

Το φουλβικό οξύ είναι ένα μόριο βραχείας αλυσίδας με χαμηλό μοριακό βάρος, κίτρινου χρώματος, και είναι διαλυτό τόσο σε οξύ όσο και σε αλκάλια.

 

Αποτελεί το τμήμα του εδάφους που είναι υπεύθυνο για τη χηλική ένωση μετάλλων και τη μεταφορά τους στον ζωντανό οργανισμό.

 

Οι ιδιότητες του φουλβικού οξέος στη διαδικασία χηλίωσης είναι μοναδική καθώς συλλαμβάνει βασικά μέταλλα προσδίδοντας ηλεκτρικό φορτίο για την άμεση απορρόφηση τους από τον οργανισμό.

 

Τα τοξικά μέταλλα είναι επίσης χηλικά, με ουδέτερο ηλεκτρικό φορτίο, έτσι δεν μπορούν να προσβάλουν εύκολα έναν ζωντανό οργανισμό.

 

Το φουλβικό οξύ δρα επίσης στην αποτοξίνωση των βαρέων μετάλλων που μπορεί να προσβάλουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Το χουμικό οξύ είναι ένα μόριο μακράς αλυσίδας με υψηλό μοριακό βάρος, σκούρο καφέ χρώμα, και είναι διαλυτό σε αλκαλικό διάλυμα. Αποτελεί το τμήμα του εδάφους που είναι υπεύθυνο για την κομποστοποίηση και τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών από το έδαφος στον ζωντανό οργανισμό. Η ένωση αυτή μεταφέρει τις θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό και έχει πολλά οφέλη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ

Οι φαινόλες βελτιώνουν την υγεία μας λόγω του ότι είναι εξαιρετικά ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ οι πολυφαινόλες είναι φυτικοί μεταβολίτες. Μπορούν να οξειδωθούν σε κινόνη είτε με μοριακό οξυγόνο, είτε ενζυματικά, με τη μεσολάβηση μεγάλου αριθμού μικροοργανισμών. Εξουδετερώνουν την καταστροφική δραστικότητα ανεπιθύμητων ριζών οξυγόνου που παράγονται ως «υποπροϊόν» του κυτταρικού μεταβολισμού. Ως εκ τούτου, ενισχύουν την υγεία των κυττάρων, η οποία ωφελεί κάθε σύστημα του οργανισμού μας. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος! Οι φαινόλες αποτελούν μέρος της φυσικής άμυνας του φυτού ενάντια στην υπεριώδη (UV) ακτινοβολία που προκύπτει κατά την έκθεσή μας στον ήλιο. Επιδημιολογικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η μακροχρόνια κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε φυτικές πολυφαινόλες προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνων, καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη, οστεοπόρωσης και νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΓΝΙΝΗ

Η λιγνίνη είναι φαινολικό πολυμερές που δημιουργεί βασικά συστατικά σε φυτικούς ιστούς. Είναι ιδιαίτερα σημαντική στον σχηματισμό κυτταρικών τοιχωμάτων, ιδιαίτερα στο ξύλωμα (κορμός), επειδή προσδίδει ακαμψία. Η λιγνίνη ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας, του διαβήτη, της θρόμβωσης, των ιογενών λοιμώξεων και του καρκίνου.

 

Η ακριβής χημική δομή της λιγνίνης παραμένει άγνωστη, τόσο λόγω της πολύπλοκης πολυμερικής φύσης της όσο και λόγω του βαθμού τυχαίων ενώσεων στη διάταξη του μακρομορίου.

bottom of page